2013-07-05 15:54:12• hírek • Póti Orsolya

Szamos-túra: több órás evezés vár a kajak-kenusokra

Péntek délután a megyeszékhelyről indult el a Csengeri „Szent Flórián" Tűzoltó ás Vízi-mentő Egyesület és a Nomad Kayak Klub által szervezett vízitúra, amelyen közel hetvenen vesznek részt.

A csengeri egyesület azóta szervez különböző vízitúrákat, amióta megszűnt a vízi mentő feladatkörük a Szamoson és a Tiszán. A szatmári kajakosokat két évvel ezelőtt keresték fel, és idén immár harmadik éve annak, hogy közösen szervezik meg a Szatmárnémeti és Vásárosnamény között zajló túrát.

A túra útvonalát 2011-ben sikerült nemzetközivé tenni, ugyanis megkapták a megfelelő engedélyeket a magyar illetve a román határőrségtől.

Július 5-én, pénteken körülbelül húsz szatmári és negyven magyarországi evezős vágott neki a túrának a Decebal híd lábától, a Szamos jobb partjáról. A szatmári kajakosok-kenusok Csengerig csorognak le a többiekkel, akik majd tovább, Vásárosnaményig eveznek.

„A tervek szerint közös rendezvényeinket egy versennyel tennénk még színesebbé: ez Szatmárnémetiből indulna, a cél pedig Csengerben lenne" - mondta el Molnár Rajmond Milán, a Nomad Kayak Klub edzője, aki a pénteki túrán nem evezett, ugyanis a hétvégén egy 50 kilométeres versenyen vesz részt, amely Lippa (Lipova) és Arad között, a Maroson zajlik.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: